Det snackas som aldrig förr om snabbmat – hetast just nu är vår kära Hamburgare, och då snackar vi varken BK eller den stora kedjan som lyser upp mörkret med ett gult M. Hamburgerfebern verkar ha nått Sverige och varför inte lyxa till veckan med en super tasty burgare? Här kommer mitt recept som jag körde på Torekov hotell, en utlovad succé!

RECEPT FÖR 4 PERSONER

Burgaren:
750 g grovmald nötfärs
50 g finmald lardo (gärna eko)
salt och svartpeppar

Tillbehör:
Surdegsbröd alt. grovt hamburgerbröd
Majonnäs
Krispig bacon
Rouqforte a’ 30 g/portion
Dijion krämad romansallad med schalottenlök

Blanda färsen smidigt tillsammans med lardon och svartpeppar – tillsätt lite vatten för att få den formbar. Ge den en fin yta i stekpannan, salta och sätt in i ugnen på 160 grader till du når en innertemperatur på 55 grader. Låt osten smälta med i ugnen sista minuterna. Grilla surdegsbrödet i en het grillpanna, sen är det bara att bygga ihop godheten!

Extra hungrig? Servera med pommes med egengjort dragonsalt, plockan timjan, skuren gräslök och schalottenlök!