Recept för 4 personer

4 rimmade anklår
½ morot, skalad och tärnad
1 gullök
½ palsternacka, skalad och tärnad
3 skälkar färsk timjan
1 tsk fänkålsfrö
1 tsk vitpeppar korn
6 dl olivolja
4 dl kycklingfond
3 dl grädde
½ dl cidervinäger senap
salt och peppar
½ msk socker
½ litet huvud savojkål, sköljt och strimmlat
8 plattlökar, skalade
4 persiljerötter, tvättade och halverade
olivolja, socker, salt och peppar
2 stjälkar färsk timjan
½ citron, skalet finstrimlat
1 msk finskuren gräslök

Lägg de rimmade anklåren i en braspanna, lägg på moroten, löken, palsternackan, timjan, fänkålsfrö, vitpepparkorn och slå på olivoljan och kycklinfonden, ställ in i ugnen (täck med folie) på 120 grader i 2.5 timmar. Ta ur anklåren ur oljan, lägg på en plåt och ställ in i ugen på 200 grader i 5 minuter för att få ett krispigt skinn.

Slå grädden i en kastrull och koka ner på medium temperatur, till ca 1 dl återstår, smaka upp med senap, socker, salt och peppar. Lägg i den finstrimmlade kålen, rör runt, låt koka tills den blir mjuk al dente.

Ta plattlöken och persiljerötterna och lägg i en ugnsäker form, slå på olivolja, socker, salt, peppar, citronskal och plockad timjan – sätt in i ugnen på 160 grader i ca 20 minuter tills de är mjukna och har gyllene färg. Blanda i den finskurna gräslöken och lägg upp.

Servera med kalvsky, en god kokt potatis med smör och flingsalt.