Här kommer en dessert som jag verkligen kan rekommendera att bjuda på, ser snygg och proffsig ut och går bra att förberda.En dessert med milda och fina försommar smaker som skulle passa utmärkt tillsammans med ett glas Moscato d’Asti – Mums! Och var inte rädd för lakritsen den är väldigt milt tilltagen och ger desserten en annan dimension.

Recept för 4 personer

Vitchokladkräm
3 dl Mjölk
3 st Äggulor
2 msk Socker
75 g Vitchoklad (gärna Vahlrona)
1/4 Vaniljstång
1 st Gelatinblad

Lägg alla ingredienser utom gelatinet i en kastrull och ställ på medel värme. Rör försiktigt, smeten ska nå en temperatur på 82 grader. Ta från värmen och rör i det blötlagda gelatinet. Slå upp i önskad form, exempelvis en glasburk.

Hallonsorbet
300 g Hallonpuré
75 g Sockerlag (1 dl vatten, 1 dl socker, 1 msk glykos)
½ st Gelatinblad

Blanda samman hallonpuré och sockerlag, ta ifrån en deciliter och värm på med det blötlagda gelatinet. Häll sedan tillbaka i den stora satsen. Om du har en glassmaskin, slå smeten i den och kör sorbeten klar. Om inte ställ i frysen och ta ut och vispa med jämna mellanrum, så slår du in luft i sorbeten och slipper det isiga.

Lakritsflarn
Lakritsgranulat
Isomalt (sockerstärkelsen)

Blanda samman 1/10 lakritsgranulat med 9/10 isomalt, pudra över silikonmattor, lägg en silikonmatta ovanpå. Baka i ugnen i 200 grader i 10 minuter. Låt svalna, knäck sedan kripen i lagom stora bitar och garnera.

Garnityr
Färska hallon
Salt rostad mandlar

Smaklig spis!