Pressvisning på Grand Hotel i Lund

posted in: RECEPT | 0

I söndags var det äntligen dax att visa upp det vi har arbetat med i hemlighet bakom stängda dörrar i snart två år. Tydligen var det en del som var intresserade för när dörrarna öppnades till visningslokalen på Grand Hotel i Lund kl. 11.00 strömmade det in folk! Riktigt roligt att så många intresserar sig för det vi gör och vill visa oss sitt stöd. OS börjar närma sig med stormsteg – om två veckor samlas vi igen i Malmö.

Måndagen den 1:e oktober samlas laget upp i Malmö för att under tre dagar förbereda, packa och organisera de saker vi kan innan avfärd till Tyskland på torsdagen. Bara att packa lastbilarna är lite av ett heltidsjobb. Allt som packas in ska vara märkta klart och tydligt med kategorin A, B eller C samt vilken maträtt det tillhör. Alla kategorier har noggranna checklistor med allt som ska med, ingenting får glömmas hemma- då är det kört!

Väl nere i Erfurst, Tyskland, går torsdagskvällen åt till att lasta av lastbilarna och organisera all vår utrustning i lokalerna vi ska använda oss av. Först under fredagen börjar matlagningen på allvar, då är det full fokus hos samtliga för att prestera på topp. Under lördagen avslutas finliret med maten för att senare på eftermiddag – kvällen gå över till geléarbetet. När gelningen och avgeleningen är avslutad är det hög tid att varsamt packa all mat och porslin i lastbilarna. Sedan bär det av till mässhallarna, dags att lägga all mat och arrangera bordet så som vi önskar presentera det för domarna. När bordet är lagt, då är vårt arbete gjort och våra drömmar och vårt slit ligger i domarnas händer. Söndagen är domedagen – en lång väntan på något gott eller något ont…

Men vi har en bra känsla och fick lite sista råd från kollegor i junior- och militärkocklanslaget i söndags. Så förhoppningsvis glimmar en gyllene medalj av ädlaste valör, runt halsen på oss under middagen vi avnjuter tillsammans med er som följer med i bussen på söndagskvällen!

Tack till alla som besökte Grand Hotel i Lund, samtliga fantastiska sponsorer, alla som visat ert stöd i någon form!